Vanaf maandag 4 september zullen er nieuwe beschikbare examenplaatsen zijn voor autopraktijkexamens, speciaal voor rijscholen met een succespercentage van 30% of meer voor de categorie 1e B.

Deze rijscholen hebben de mogelijkheid om extra examenreserveringen te maken voor zaterdagexamens vanaf 7 oktober. Deze maatregel is bedoeld om rijscholen aan te moedigen hun leerlingen optimaal voor te bereiden op het examen.

Wanneer het reserveringssysteem vaststelt dat de rijschool een slagingspercentage van 30% of hoger heeft behaald voor de 1e B-categorie, zal automatisch de optie verschijnen om extra examenplaatsen op zaterdag te reserveren, op voorwaarde dat er beschikbaarheid is. Dit percentage wordt elk kwartaal opnieuw beoordeeld op basis van de resultaten van de afgelopen 12 maanden. Het is mogelijk dat deze optie uit het systeem verdwijnt als het slagingspercentage van de rijschool onder de 30% zakt.

Nieuwe rijscholen die nog geen examens hebben afgenomen komen pas in aanmerking voor extra zaterdagexamens wanneer hun slagingspercentage de drempel van 30% of hoger bereikt.

Leave A Comment

more similar articles